Week 18-2009

26-4

Lekker het bos in.
28-4

Frans is bij Henriëtte op cursus en komt daarna gezellig langs. Kopjes thee leuten, fotoboeken kijken, bijpraten en eten.
30-4

Koninginnedag. Ringsteken in Achterberg en Veenendaal. Peter is ook overgekomen uit de achterhoek, Louis heeft drie aanspanningen. Hier niets te merken behalve hier en daar een vlag halfstok, maar in Apeldoorn heeft een automobilist (n.b. hier uit de gemeente Lingewaard) geprobeerd de bus van de koninklijke familie te rammen. Dat is net niet gelukt maar hij is wel dwars door het publiek gereden en de stand is vijf doden!!
Cees rijdt in Achterberg met twee paarden en in Veenendaal met vier ervoor.
Deze zou ook maar zo mee kunnen doen, die kan ook hard rennen!
Versnaperingetje...
Jamie en Aimée zijn uitgedost als Portugese druivenpluksters(?) en rijden met het "Portugese druivenplukkerswagentje" van Louis... (Volgens mij heeft ie het ter plekke verzonnen).
Ook een aanspanning van Louis. Een marathonwagen
Publiek genoeg. Met rechts Cees zijn moeder en links de zoon van de buren met z'n gezin.
Volgens mij alle benen/voeten van de grond. En een ring gestoken. Goedzo Gaby!
In Veenendaal.
En de derde aanspanning van Louis.... Een antiekThais inkoopwagentje (?) Ook (vorig jaar al) ter plekke verzonnen denk ik zo. Nou hij is wel echt antiek. (Geloof ik).
In Veenendaal heb ik niet zo'n goed plekje. Ze komen wel rakelings langs het dranghek omdat de ringen niet in het midden van de weg hangen. Beetje dom geregeld. De koetsier zit namelijk rechts en de ringsteker dus links... en dan hangen ze de ringen te ver naar de rechterkant van de weg.
Louis is weer is zijn nopjes... Wist hij in Achterberg geen prijs in de wacht te slepen hier in Veenendaal wint hij er twee met bovenstaande twee aanspanningen waarvan een prijs voor het "schoonste geheel" van het Portugese druivenplukkerswagentje. Het is een mooi scrabblewoord ;-) En dat is een grote eer! Gefeliciteerd Louis!